Skriv ut  

Kaoset på Dubai International Airport

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 april 2024
De stora flygbolagen har nu återupptagit sin fulla verksamhet efter rekordstormarna i Förenade Arabemiraten förra veckan. De kraftiga regnen som översvämmade Dubai stoppade flygtrafiken och mer än 2000 flyg ställdes in.

På söndagen var de flesta av de inhemska flygen i gång igen, men internationella flygbolag som Air India och British Airways var fortsatt tvungna att ställa in flygtrafik på grund av kaoset på flygplatsen med många inställda flighter och kraftiga förseningar. Stockholm Arlanda – Dubai med Emirates kunde flyga som vanligt under helgen.
 
YouTube-filmer visar hur ett FlyDubai taxar med vatten upp över hjulen och resenärer som vadar i knähögt vatten i terminalerna. Det slutade med att flygplatsen behövde 22 tankbilar med vakuumpumpar för att få bort allt vatten. Taxibanorna var helt översvämmade, men flygplatsens landningsbanor förblev fria från vatten. Skyfallet var det kraftigaste sedan mätningarna började 1949. 
 
De stora flagskeppsbolagen Emirates och FlyDubai återupptog sin verksamhet i under helgen, men fortfarande står flygplatsen inför många svårigheter innan allt kan återgå till ett fullt schema. Sedan störningarna började på tisdagen har cirka 2 000 flyg drabbats och antingen blivit inställda eller försenade. 
 
Dubai International Airport upplever fortfarande pågående inställda flyg och resenärer rekommenderas att söka efter uppdateringar i realtid. På flygplatsens hemsida rekommenderas passagerare att vara på plats tre timmar innan avgång, men inte tidigare, för att undvika onödig köbildning.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev