Skriv ut  

Secondhand butik får flygplatsens hittegods

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 23 september 2008
Skavsta flygplats skickar kvarglömda prylar till butiken Kupan som drivs av Röda Korset i Nyköping.

Hittegodspersonalen lyckas inte alltid spåra prylarnas ägare så efter tre månader på flygplatsens hyllor skickas prylarna till försäljning hos Kupan.

Ett sådant paket levererades tidigare i veckan till Röda Korset. Den ideella butiken tog emot 66 teknikprylar, som till exempel kameror, Nintendo-spel och dvd-spelare.

För den gåvan ska Kupan betala 1980 kronor, en avgift på 30 kronor per artikel som Skavsta Flygplats fakturerar Röda Korset.

- Det täcker en del av de timmar det tog oss att ta ut minneskort och filmer samt att identifiera prylarnas märke och typ för att kunna göra en komplett lista till Röda Korset, säger Dot Gade Kulovuori, flygplatsens vd, till Flygtorget.

Försäljningsintäkterna går till Röda Korsets verksamhet och förra året fick föreningen också in omkring 50 000 kronor från insamlingsbössor på flygplatsen.

- De insamlingsbössor som finns på flygplatsen står för en stor del i alla de insamlingar som Röda Korset i Nyköping gör. De artiklar som nu kan försäljas via Kupan kommer att ge ett väsentligt bidrag till årets insamlingar, säger föreningens ordförande Bo Hermansson i ett pressmeddelande.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev